De ce mașina a fost numită ŠKODA KAROQ: caracteristicile sale

21.09.2023 | Раздел: Загородный дом

Ortografia numelui provine din limba localnicilor — aleuții /Alutiiq/.

Istoria numelui KAROQ provine din insula Kodiak, Alaska, iar acest din urmă fapt nu este deloc întâmplător.

Primul SUV al mărcii cehe, care a debutat cu doar un an în urmă, se numește… KODIAQ. Este asociat cu ursul Kodiak, care trăiește pe insula cu același nume de pe coasta de sud a Alaska.

Dar ce înseamnă KAROQ?

În limba tribului Aleut, „mașina” sună ca „KAA’RAK”. Ei folosesc cuvântul „RUQ” pentru „săgeată”, care este elementul principal al logo-ului ŠKODA.

Marca cehă a profitat de această coincidență impresionantă pentru a numi cel de-al doilea SUV al său KAROQ, o combinație de două cuvinte din limba tribului aleut.

Înainte ca cehii să cunoască semnificația acestor cuvinte, posibilele nume de model au fost CHINOOK, GRIZZ și ICEBUG. Cu toate acestea, toată lumea este sigură că KAROQ este o alegere mult mai bună.

Nașterea numelui este destul de interesantă, dar modelul în sine merită atenție.

Ideea pentru acesta a luat naștere cu doar 48 de luni înainte de începerea producției și totul a început cu întrebarea dacă cehii își puteau permite un alt model nou. Din fericire, ŠKODA face tot posibilul pentru a răspunde pozitiv la această întrebare și pentru a aduce pe piață unul dintre cele mai inovatoare și practice SUV-uri.

În ceea ce privește modelul în sine, stilul său este inspirat de cubismul ceh și de măiestria tradițională a cristalului. Liniile din design sunt ascuțite și rupte, ceea ce conferă crossover-ului un aspect sportiv.

Mașina nu este exclusă de la alte modele ŠKODA și oferă practicitate și spațiu maxim pentru clasa sa.

Volumul portbagajului este de 521 litri cu poziția normală a scaunelor din spate. Cu scaunele rabatate, spațiul respectiv se extinde la 1.630 de litri. Dacă acest lucru nu este suficient și ați comandat sistemul VarioFlex, cele trei scaune individuale din spate pot fi complet rabatate, oferindu-vă un volum total de transport de 1.810 litri — KAROQ poate fi numit dubă în această configurație.

În acest sens, trebuie adăugat că scaunele din KAROQ sunt extrem de confortabile datorită construcției lor stabile și suporturilor lombare reglabile.

O altă inovație semnificativă în interior este un panou de instrumente complet digital, care este oferit ca opțiune pentru modelul mărcii pentru prima dată.

Datorită ecranului tactil de 9,2 inchi, șoferul are acces la toate setările vehiculului, precum și la un număr mare de sisteme auxiliare ale acestuia.

Noul ŠKODA KAROQ are cea mai recentă tehnologie sub capotă și oferă o gamă de 5 motoare – 2 pe benzină și 3 diesel. Două motoare pe benzină și două diesel sunt complet noi pentru gamă.

Iată cum arată gama de motoare a modelului:

  1. NOU motor pe benzină TSI de 1,0 litri cu 115 CP. si 175 Nm de cuplu, viteza maxima de 187 km/h, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10,6 secunde si un consum mediu de 5,2 litri la 100 km.
  2. NOU motor pe benzină TSI de 1,5 litri cu 150 CP. și 250 Nm de cuplu, o viteză maximă de 204 km/h, accelerație de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde și un consum mixt de 5,1 litri la 100 km.
  3. NOUA unitate diesel de 1,6 litri TDI cu 115 CP. si 250 Nm de cuplu, viteza maxima de 188 km/h, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10,7 secunde si un consum mediu de 4,5 litri la 100 km.
  4. Motor diesel TDI de 2,0 litri cu 150 CP. și 340 Nm de cuplu, o viteză maximă de 207 km/h, accelerație de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde și un consum mixt de 4,4 litri la 100 km.
  5. NOU motor diesel TDI de 2,0 litri cu 190 CP. și cuplu de 400 Nm, viteză maximă de 211 km/h, accelerație de la 0 la 100 km/h în 7,8 secunde, consum mixt de combustibil de 5,3 litri la 100 km.

Toate datele furnizate se referă la modele cu tracțiune față și transmisie manuală cu 6 trepte.

Desigur, este disponibilă și o unitate 4×4, dar va crește ușor consumul mediu al unei mașini.

ŠKODA KAROQ promite să fie un viitor hit pe piață, unde modelul va debuta foarte curând și puteți urmări exact când se va întâmpla acest lucru.

Текст сообщения:

Имя:

E-mail:

Капча загружается...